Tips på aktiviteter

Det finns mängder av utflykter och aktiviteter bara inom ett räckhåll. Vad sägs om vandring på Halle/Hunneberg som även är ekoparker med en alldeles unik flora och som är kända för sin fagra natur och även rika älgbestånd? Den stora sjön på Halleberg ”Hallsjön” har en sprudlande population av regnbågslax som kontinuerligt planteras in.

”Vattenfallet brudslöjan på Hunneberg”

Några meter från Solgården ligger Trollhättan och Vänersborgs populäraste sandstrand med en imponerande area och med en mysig strandkiosk. Är man ändå inte nöjd med detta ligger fyrbodals populäraste badstrand ca 300 meter bort den berömda ”Gaddesanda-stranden”.

Trollhättan med sina slussar, Innovatum science-center, Överby köpcenter, Arena Älvhögsborg och Vänersborg med sitt ”Skräcklan” och charmerande parker och gamla trähus är andra sevärdheter som vi inte tycker du bör missa.

Paddla kajak?
Vid solgården finns utmärkta paddlingsvatten i och omkring området.
Kajakguiderna i Vänersborg lär ut paddling och hyr även ut kajaker som de kommer ut till solgården med om ni är tillräckligt många.

Kolla in http://www.kajakguiderna.se/kajakguiderna/Startsidan.html

Eller gör som vaktmästar-Carl, ta en härlig löprunda på Hallebergs stigar? Här är hans egen bild från ett pass sommaren 2012.

Vill du få mer tips och inspiration? Prata med personalen!


Visit Trollhättan/Vänersborg är en partner till Solgården och kan ge våra besökare exklusiv hjälp med att ordna aktiviteter eller tipsa om lämpliga aktiviteter.

1 tanke på “Tips på aktiviteter

  1. Att ga pa upptacktsfard i grottorna och hora hur slagen fran hamrarna ekande nar det arbetades i berget for manga ar sedan ar ett spannande histrielextion

Lämna en kommentar